CursusPlanner | Osiris Gegevens wijzigen | OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "PROTON"

RAGweek

Geplaatst door Bestuur op dinsdag 06 maart 2018

Van 7 t/m 14 maart zal de RAGweek plaatsvinden! Tijdens de RAGweek (raise and give) wordt er geld opgehaald voor Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes en Stichting 113 Zelfmoordpreventie. Proton zal in deze week haar steentje bijdragen door tijdens de lunchpauzes broodjes te verkopen. Woensdag en vrijdag kun je lekkere gezonde broodjes halen. Volgende week maandag en dinsdag kun je een heerlijk broodje knakworst of falafel halen. Kom en smikkel!

Het lokale doel is Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. In Nederland leven veel kinderen in armoede. De ouders/verzorgers van deze kinderen hebben geen geld en mogelijkheden om voor hun kind een kinderfeestje te organiseren. Langdurig leven in armoede heeft blijvende impact op kinderen. Sociale uitsluiting, onzekerheid, het niet mee kunnen doen, niet gehoord worden. Stichting Uitgestelde Kinderfeestjes regelt en organiseert kinderfeestjes voor kinderen die zonder onze tussenkomst anders hun verjaardag niet kunnen vieren.

Voor het nationale doel zijn de handen in één geslagen met RAGweek Nijmegen en Maastricht en is Utrecht tot het gezamenlijke doel Stichting 113 Zelfmoordpreventie gekomen. De grootste doodsoorzaak onder studenten is zelfmoord. 113 Zelfmoordpreventie streeft naar een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. Hun ambitie is dat het aantal zelfmoorden in Nederland radicaal wordt teruggedrongen en doet dit door laagdrempelige hulp te bieden met online en telefonische hulpverlening door professionals, vrijwilligers en stagiairs. Mensen met suïcidale gedachten of gevoelens en hun naasten kunnen hier 24/7 anoniem gebruik van maken. Het aanbod omvat onder meer crisishulplijnen en therapeutische begeleiding via telefoon, mail en chat; digitale zelfhulpmogelijkheden; en verwijzing naar passende zorg. 113 ontwikkelt en onderzoekt dit aanbod om het bereik en de effectiviteit hiervan steeds te verbeteren.

« Terug