CursusPlanner | Osiris Gegevens wijzigen | OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "PROTON"

Een bericht aan toekomstige eerstejaarsstudenten

Geplaatst door Bestuur op dinsdag 30 juni 2020

Een bericht voor alle toekomstige eerstejaarsstudenten! In verband met de maatregelen omtrent het coronavirus willen we jou een zo duidelijk mogelijk beeld geven van de beginfase van je studie. In dit bericht vind je daarom meer informatie over lid worden bij Proton, de boekverkoop en het begin van je studententijd.

Beste eerstejaarsstudent,

In coronatijd beginnen aan je studie is een hoop gedoe. Waarschijnlijk zit je met veel vragen over niet alleen je opleiding (Scheikunde, MLS), maar misschien ook vragen over de studievereniging (Proton) of over het studentenleven in het algemeen. Deze pagina is speciaal gemaakt om jullie te helpen met het opstarten van de studie Scheikunde of MLS.

Waarom zou ik lid worden van Proton?

Het heeft veel voordelen om lid te worden van Proton. Je krijgt als Protonlid meer korting op je boeken dan dat je aan lidmaatschapsgeld (eenmalige bijdrage) betaalt. Daarnaast maak je als Protonlid deel uit van een community van Scheikunde-  en MLS-studenten en kan je deelnemen aan de vele leuke activiteiten die Proton aanbiedt. Hierbij moet je denken aan borrels en feestjes, maar ook carrièregerichte en onderwijsactiviteiten. Je kan ook nog altijd op de Protonkamer (KBG2.04)  terecht (wanneer de maatregelen omtrent het coronavirus dat weer toelaten) voor een gratis kopje koffie of thee. Kortom, een hele hoop gezelligheid.

Mocht je lid willen worden, vul dan dit formulier in:

https://forms.gle/MPqZMwmaT9HEEhCL7 

Als je nog vragen hebt over lidmaatschap bij Proton, mail dan: bestuur@ussproton.nl

Hoe werkt de boekverkoop in je eerste jaar?

Naast het organiseren van allerlei activiteiten, helpt Proton je ook bij je studie. Dit doen wij onder andere door studieboeken met korting aan te bieden. Samen met Studystore zorgen wij er elke periode voor dat per vak alle benodigde boeken op onze webshop staan die jij dan kunt bestellen. De boeken worden dan voor een luttele €1,95 bij je thuisbezorgd. Voor je eerste jaar koop je al je verplichte boeken in één keer, zodat je je daar voor de rest van het jaar geen zorgen meer over hoeft te maken. Daarna kan je per periode bestellen wat je nodig hebt! Als je je hebt ingeschreven voor de bachelor Scheikunde of MLS, krijg je een brief thuisgestuurd met daarin de specifieke info over het bestellen van studieboeken.

Nog vragen over boeken bestellen? Mail dan: intern@ussproton.nl

Ik wil in Utrecht gaan wonen, hoe werkt dat?

De organisatie VIDIUS (Voor Iedereen Die In Utrecht Studeert) heeft een mooie pagina gemaakt voor mensen die op kamers willen gaan in Utrecht.

Link: https://vidius.nl/huisvesting/

Nog overige vragen over Proton, de introductie of boekverkoop?

Mail dan naar: bestuur@ussproton.nl

En hopelijk tot snel!

Liefs,

Het 34ste bestuur der Utrechtse Scheikundige Studentenverenging “PROTON”

« Terug