CursusPlanner | Osiris Gegevens wijzigen | OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "PROTON"

Vacature practicumassistent

Geplaatst door Bestuur op woensdag 18 april 2018

Voor periode 4 zijn we nog op zoek naar practicumassistenten! Er zijn twee verschillende practica: de paracetamolsynthese en de demoproef. Deze worden gegeven aan middelbare scholieren uit 5 en 6 vwo. Lijkt het je leuk om dit te doen en wil je wat bijverdienen, stuur dan een mailtje naar bestuur@ussproton.nl.

Voor meer vacatures klik hier.

Bij de demoproef worden scholieren in drie groepen verdeeld en krijgen ze elk een uitleg over IR-spectroscopie, NMR-spectroscopie en GCMS. Elke assistent vertelt over één van de onderwerpen aan elk groepje (dus driemaal hetzelfde praatje). Vervolgens krijgen de scholieren een half uur om bepaalde spectra op te lossen door deze te koppelen aan een molecuul. Voor dit practicum is een training nodig, waarbij je een keer meeloopt met een groepje. Er zit ook een handleiding bij waar alles in staat.

Bij de paracetamolsynthese krijg je een stappenplan voor de synthese waarbij opmerkingen zijn gegeven wat je moet doen bij bepaalde stappen. Dit is erg vanzelfsprekend. Hiervoor heb je enkel ervaring op het lab nodig en er is dus geen training voor nodig. De handleiding zal je opgestuurd krijgen.

Bij vragen over de practica kun je langs bij het bestuur of een mailtje sturen naar bestuur@ussproton.nl.

« Terug