CursusPlanner | Osiris OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton"

Liftcommissie

Leden:

Auke Vlasblom, Joyce Kromwijk, Nora Mulder en Wessel Custers


Belasting: Licht
Doel: Ter ontspanning
Verband: Interfacultair

Liftcommissie

In 2003 werd van 7 tot en met 9 juli voor het eerst door Proton en Mebiose een liftwedstrijd georganiseerd. Deze commissie van Proton heeft er toen voor gezorgd dat 7 koppels in het thema "Formule 1" konden strijden om de snelste, de origineelste en de poedelprijs. Inmiddels is de liftwedstrijd niet meer bij Proton weg te denken. De Liftcommissie is een commissie waarin Mebiose (biomedische wetenschappen) en Proton samenwerken. Deze commissie bestaat uit vier leden. Twee leden hiervan zijn van Proton.

Wij organiseren een liftwedstrijd naar een buitenlandse locatie. Een van de grootste uitdagingen is het vinden van een geschikte locatie. Hierbij wordt onder andere gedacht aan bereikbaarheid, afstand, mogelijkheden tot bezigheden in de nabijgelegen plaats en ga zo maar door. Je zorgt ervoor dat de 20 deelnemers een goede kans hebben op de locatie aan te komen en helpt ze zo nodig hierbij op de dag zelf. Hiertoe maak je een liftboekje, dat onder andere tips voor het liften en aangeraden routes bevat.

Eenmaal op de locatie verzorg je het ontbijt en avondeten van de deelnemers, vaak wordt er ook een keer voor een barbeque gezorgd. Verder zijn de deelnemers en commissie helemaal vrij om te doen en laten wat ze niet kunnen (binnen proporties natuurlijk). Zo wordt er vaak een dag op stap gegaan. Geregeld worden parken of koffieshops (die bruine vloeibare substantie) bezocht.

Los van het weekend zelf dat meestal het eerste weekend in juli is, vaak vrijdag tot maandag, wordt er ook een kennismakingsborrel georganiseerd. Hierbij wordt de hele kluit deelnemers op een hoop gegooid in een gezellige sfeer met het nodige drankje om zo alvast het ijs te breken tussen de Mebioten en Protonezen. En geregeld bevalt dit samen met het weekend zo erg dat er nog een reünieborrel achteraan wordt georganiseerd!

Dit is een lichte commissie, de werkdruk is niet hoog en het moeilijkste is toch echt een locatie vinden. Als dat is gebeurd kan je rustig aan doen!


« ICie - Almanakcommissie »