CursusPlanner | Osiris OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton"

Stichting Proton International (Proton International)

Leden:

From left to right, top to bottom: Suzanne den Haan, Joyce Kromwijk, Nicolette Maaskant, Winnie Henderson, Matt Peerlings, Kirsten Siebers and Roy Hoitink


Belasting: Zwaar
Doel: Bedrijfsleven, Studie-inhoudelijk, Ter ontspanning
Verband: Departementaal

Proton International

Information

This year the international study trip of Proton International will go to Stockholm, Sweden

Here you can find the presentation of The Grand Reveal.


Jaarverslag 2014-2015

Sinds 2006 wordt jaarlijks door Proton International (PI) een reis georganiseerd naar het buitenland. Proton International is een aparte stichting geworden om de financiële risico’s voor de vereniging zo laag mogelijk te houden. Het bestuur van Stichting PI bestaat uit de voorzitter, secretaris en penningmeester van de PICommissiescommissie. Eén van deze drie bestuursleden is tevens bestuurslid van de U.S.S. Proton.
Het doel van Stichting PI is het organiseren van een buitenlandse reis voor scheikundestudenten die in hun derde jaar of hoger zitten. Deze gevorderde bachelorstudenten en masterstudenten maken tijdens de reis kennis met de chemie en het academisch onderwijs in de regio van bezoek. Natuurlijk is er ook tijd voor cultuur en natuur. Vaak worden bedrijven, instituten en universiteiten doordeweeks bezocht, waarna de weekenden met ontspannende activiteiten kunnen worden gevuld. Al voor de zomervakantie van 2014 was de commissie bezig met het organiseren van de reis. Uiteindelijk zijn dit jaar van 10 t/m 23 april 24 scheikundestudenten naar Santiago, Chili geweest. Anderhalve week lang hebben zij kennis gemaakt met de cultuur, natuur, maar voornamelijk de chemie van Chili.
Na een reis van 16 uur arriveerden de deelnemers veilig en wel bij het hostel aan het centrale plein van Santiago. Op maandag stonden de eerste bezoeken al op de agenda. ‘s Ochtends is Quimíca Rhenium bezocht, een bedrijf dat voornamelijk met organische verbindingen met zwavel werkt. ‘s Middags hebben we bij de ambassadrice van Nederland veel geleerd over Chili en haar volk. Op dinsdag werd de Universidad Adolfo Ibáñez bezocht waar we meerdere biochemische labs hebben mogen bewonderen. Woensdag was een vrije dag die veel deelnemers hebben gebruikt om de kuststeden Valparaíso en Viña del Mar te bezoeken.
Op donderdag 16 april is SGS bezocht waar de analytische labs een hele selectie aan monsters onder handen namen. Hierna werd een wijngaard bezocht van Undurraga, waar de deelnemers ook hebben kunnen genieten van heerlijke Chileense wijnen. Universidad de Chile was op vrijdag aan de beurt en verschafte een dagvullend programma georganiseerd door de docenten van de scheikundige faculteit. Op de tweede maandag van de reis werden Codelco en het Fundación de Ciencia y Vida bezocht. Codelco is een van de grootste koperbedrijven ter wereld en het Fundación was een mooie samensmelting van academie en het bedrijfsleven. Op dinsdag 21 april was het laatste bezoek aan Universidad de Santiago de Chile. Hier hebben wij geleerd dat de verschillen tussen onze universiteiten soms niet zo groot zijn als het lijkt.
Op 17 juni is er een reünie-etentje georganiseerd voor alle deelnemers. Onder het genot van tapas heeft iedereen de herinneringen en ervaringen opgehaald. Het naverslag en een foto-DVD is uitgedeeld aan alle deelnemers. Het naverslag is ook in te zien op de Protonkamer


« WeeCee - Toneelproductie »