CursusPlanner | Osiris OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton"

Dies

Thema

Elk jaar weer lijkt het lastiger om een thema te bedenken voor de Diesweek, maar hoewel natuurlijk het aantal thema’s afnemen op het moment dat er een gebruikt wordt, blijkt de inspiratie bij de Diescommissie onuitputtelijk. Na zo’n geweldige strandweek met hier en daar een spetterende extra activiteit door het jaar heen moeten we toch weer terug naar een reguliere Dies, en ik zal alvast verklappen dat we helaas niet zijn gegaan voor “Cameron Dies”.

Nee, dit jaar gaan we ons onderdompelen in Spaanse en Mexicaanse sferen met het thema “Buenos Dies” en gaan we onder het genot van alles wat enigszins onder die noemer valt (behalve muren bouwen, dat gaan we uit bepaalde overwegingen toch maar niet doen) ondernemen. Tot onze grote spijt kunnen we Cameron Diaz niet scharen onder een Spaans/Mexicaanse noemer, maar we hopen dat de woordgrap in jullie gedachten zal voortleven.

Wat is een thema zonder o.d.z.? Klopt, gewoon een thema. Bij de Dies is een zinsspreuk echter wel gebruikelijk, en hoe verleidelijk het ook was om dingen als “Salsa” en “Tequila” te gebruiken, hebben we gekozen voor “Vamos enchiladas”. Want wie houdt er nou niet van een foute kaskraker in combinatie met een heerlijk gerecht? Wij niet in ieder geval.

Kom met ons mee naar het land waar de tequila nog uit de kraan komt, je niet voor 11 uur ’s ochtends uit je bed hoeft te komen en je naar 3 uurtjes werk al aan een siësta kan beginnen.

Rust goed uit en vamos enchilada!


- De Diescommissie

Lezing

Op dinsdag zal de diesweek worden afgetrapt met een lezing in café Hemingway. Het onderwerp van de lezing is nog even geheim, maar het belooft een hele interessante en leuke avond te worden

Receptie

Op woensdag ontvangt het 31ste bestuur der Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging “PROTON” de besturen van bevriende en zusterverenigingen vanuit het hele land om gefeliciteerd te worden met de Dies Natalis van de vereniging. Aansluitend is er een borrel bij Café ’t Pandje waar het bestuur ook gefeliciteerd kan worden door de commissies en andere leden van Proton.

Wat: Diesreceptie
Waar: De Vagant
Wanneer: Woensdag 10 mei van 19.00u tot 21.00 uur
Naborrel in café ’t Pandje
Kosten: Gratis (bier)

Eetactiviteit: tapas

Inschrijven

Door de goede overtuigingskrachten van deze commissie kunnen we uit eten gaan voor een klein prijsje. Een heleboel heerlijke, traditionele tapasgerechten zullen voorbij komen in dit mooie restaurant aan de Oudegracht. Er is voor ons een speciale ruimte gereserveerd in Spaans thema waar we ons eigen feestje kunnen vieren met heerlijk eten en drinken! We zullen het luxe menu krijgen, exlusief drankjes. Dit houdt in een koud voorgerecht en 7 verschillende tapas schaaltjes. Alles moet natuurlijk op, dus neem je honger mee en natuurlijk je gezelligheid!

Laat je inspireren door de Spaanse keuken en sferen, waarna we heerlijk kunnen naborrelen bij Jan de Winter!

Wat: Tapas
Waar: La Señorita, Oudegracht 73 aan de werf
Wanneer: Donderdag 11 mei, vanaf 18.00 uur
Kosten: €10,-

Lasergamen

Inschrijven

De tijd van zwaar geschut is voorbij, het is tijd om te schieten met licht! Daarom gaan wij op vrijdag onszelf leren verdedigen met deze nieuwe, moderne wapens door elkaar te beschieten met lasers. Dit gaan wij niet binnen doen, maar in de ongetemde natuur van Bilthoven. Om de ervaring zo realistisch mogelijk te maken zullen we ons verhullen in echte camouflage pakken. Dus trek een oude broek aan en kom je samen met je broeders verdedigen tegen de tegenstanders in 3 uitdagende spellen.

En zoals altijd:
May The force be with you...

Wat: Outdoor Lasergamen
Wanneer: vrijdag 12 mei, 19.00 uur
Waar: GOTCHA Outdoor Lasergames
Eijckensteinselaan, 3721LH Bilthoven
Kosten: €8,50

PS: Fietsers vertrekken van de PK om 18:25
Busreizigers vertrekken van de PK om 18:20

Duinrell

Inschrijven

VAMOS A LA PLAY’A!!! Spaanse uitstrekte stranden, helder blauw water, de Spaanse warme zon… wat wil je nog meer? Een attractiepark natuurlijk. In Duinrell hebben ze het allemaal: een groot attractiepark en natuurlijk het bekende Tikibad, dat met 11 glijbanen het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux is! En gewoon lekker dichtbij in Wassenaar! Fun fact: er wordt een Play’a gebouwd, die hopelijk klaar is zodra wij komen. En gewoon lekker dichtbij in Wassenaar! Wat is er allemaal te doen in het attractiepark? De Aqua Shute, de Falcon, een glijbanentoren van 22 meter hoog met drie glijbanen, de Wild Wings, waar je helemaal zelf kan bepalen hoe vaak je over de kop gaat en nog veel meer!

Wat: Duinrell
Waar: Duinrell 1, Wassenaar
Wanneer: Zaterdag 13 mei, 8.45 verzamelen op Utrecht Centraal
Kosten: €10,-

PS: We nemen de intercity van 9.14 uur naar Den Haag Centraal vanaf spoor 21. Hier stappen we over naar bus 43 richting Leiden, waarna we uitstappen bij bushalte Burchtlaan in Wassenaar. Vanaf hier lopen we in een kwartiertje naar Duinrell.

Passe partout

Inschrijven

Is deze Dies echt jouw ding? Vind je alle activiteiten echt GEWELDIG, of gewoon leuk (mag ook hoor)? Dan kun je tegen korting een paspartout kopen voor een klein bedrag van €18,50. Hierdoor krijg je alle geweldige activiteiten met een enorme korting! Waar wacht je nog op? Schrijf je in!
Je kan een passe partout kopen tot maandag 8 mei 12.00 uur.