CursusPlanner | Osiris Gegevens wijzigen | OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "PROTON"

22ste bestuur - Attractie

Jaren: 2007 - 2008


22ste bestuur
Van links naar rechts: Robbert, Remi, Arno, Jeroen, Joost en Frank

Jeroen Rombouts (Voorzitter)

Deze fysiek niet imponerende verschijning was de voorzitter der U.S.S. Proton. Deze tweedejaars student scheikunde heeft af en toe een iets te grote mond, maar hij bedoelt het goed en kan soms wel leuk babbelen. Zijn plannen tot het ontketenen van een burgeroorlog door boosdoeners toe te voegen aan de wereldvoorraad energiedrank werden doorzien door vreemde mogendheden. Als verstekeling, vluchtend voor Russische spionnen met metalen snor bevoer hij de U.S.S. Proton, waar hij uit een pingpongbal en de hamster van de scheepskok een frituurvetveredelingsreactor vervaardigde. Deze gladjakker alom bejubelend om dit staaltje interdiciplinaire beunhazerij besloot de bemanning hem aldus te kronen tot voorzitter, tot de dood ons scheidt, of het bestuursjaar ten einde loopt.


Arno Veldhorst (Secretaris)

Arno Veldhorst was secretaris. De idee man, direct weggelopen uit Plato's ideeënwereld, een vleesetende drummer met enig ethnobotanisch-farmacognostisch inzicht in het plantenrijk. Als langharig metal-luisterend alternatief element in de samenleving onderzocht hij de fundamentele eigenschappen van de werkelijkheid en alles daarbuiten. Hij besloot de wereld te veroveren met welhaast culinaire dubbelzinnigheid, maar daar de pen machtiger is dan het zwaard betekende dit een breuk met zijn vrienden, corrupte italiaanse stadsninja's die in hun vrije tijd voodoopoppen van 80-plussers verbranden. Alle brieven, uitnodigingen, verjaardagskaartjes en anthraxbrieven die de U.S.S. Proton verzendt zullen gesierd zijn door Arno's machtige krabbel, dus wees gewaarschuwd en behandel de poststukken van zijn hand met het respect dat ze verdienen. Voor je het weet heb je een verkoold paardenhoofd in je douche liggen.


Joost van der Lit (Penningmeester)

Joost van der Lit, opgegroeid in het immer van stijl en fatsoen doordrenkte De Bilt was de man van de centen. Ooit zwierf hij lopend op schoenen van uitgeholde dingo's over het Australisch continent, op zoek naar een levenselixir dat hem bovendien ook voorgoed zou behoeden voor spataderen. Op muzikaal gebied overheersen de ambiguiteiten, wanneer Joost kamerdienst heeft is de PK niet alleen gevuld met zijn charmes, ook nederhop of 8-bits gameboymuziek vragen de aandacht. Sinds hij de horrorverhalen over hongerwinters van de oude vrouw uit de bedevaartstrein heeft gehoord eet dit prototype Gezonde Hollandse Jongen altijd zijn bordje leeg. Om daarna nog een keer op te scheppen. En nog een keer op te scheppen. En daarna andermans restjes naar binnen te werken. Verder zijn vele vrouwen reeds gevallen voor het kuiltje in zijn kin, de prachtige blauwe ogen en de onberispelijke manieren van deze gentleman. Joost heeft echter ook een duistere kant; foutief ingevulde declaraties, achterstallige betalingen en onvindbare rabo-readers veroorzaken een onbedwingbare trek in mensenvlees en spiegeleieren met marshmallows. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, houd Joost te vriend!


Remi Hendrix (Vice-voorzitter en commissaris onderwijszaken)

De enige vrouw van het 22e bestuur stond de voorzitter bij als zijn vice en trad op als commissaris onderwijszaken. Dit betekent dat Remi al haar charmes in de strijd heeft gegooid om de belangen van de scheikundestudent te behartigen. Zonder morren woonde ze dus allerlei vergaderingen van het departement bij en organiseerde ze het SOS (ofwel het Studenten Overleg Scheikunde), waar je langs kunt komen als je opmerkingen, van wat voor aard dan ook, over het onderwijs hebt. Kom echter niet aan haar toetjes, dan is de kans groot dat haar dodende blik niet veel van je heel laat. Remi's vurige temperament gaat haar zeker van pas komen, als stralend lichtpunt in een bestuur met vijf groezelig en afgeleefd ogende mannen is het niet uit te sluiten dat Remi anders problemen kreeg met de dodelijk hoge testosteronconcentratie in de bestuurskamer.


Frank Hendriks (Vice-secretaris en commissaris interne contacten)

Frank Hendriks (geen familie van!) was, behalve op meedogenloze wijze supercool, ook de man van de boeken. Aan het begin en eind van het jaar verkocht hij jullie je studieboeken. Frank gaat verder intern worden met zijn contacten en stuurt je dus bijvoorbeeld een kaartje als je jarig bent. Verder is het vermeldenswaardig dat Frank, net als zijn voorganger, een scout in hart en nieren is. Zijn haardracht doet anders vermoeden, bij tijd en wijle doet zijn coupe een verleden als anime-karakter vermoeden. Het emaneren van dit je ne sais quoi uit Franks aanwezigheid is alleen te verklaren met theorieën uit de parawetenschappelijke hoek. We denken hier met een eeuwenoude reïncarnatie van surfhelden en ambassadeurs der mannelijke oerkracht van doen te hebben. Op zijn eigen, ondoorgrondelijke en onmisbare wijze draagt Frank zo bij aan het creeëren van attractie.


Robbert "Kip" Kim (Vice-penningmeester en commissaris externe contacten)

Over de vice-penningmeester en commissaris externe contacten van het 22e bestuur bestaan eigenlijk maar twee opvattingen. Men vindt Robbert ofwel een fantastische kerel ofwel een geweldige gozer. Zijn metabolisme heeft zich op brute en voor de medische wereld nog steeds volstrekt raadselachtige wijze aangepast aan de meest bizarre omstandigheden, onder de looks schuilt een enzymatisch apparaat dat in staat is boterhammen met mayonaise om te zetten in vitamine C, aminozuren en muntjes voor winkelwagentjes. Aangezien Robbert, die ooit Kip heette, die ooit door een afvaardiging van de vereniging voor sterspelers uit B-klasse westernfilms "Chicken" genoemd werd, die daarvoor gewoon Robbert heette, in zijn bestuurspak er geloofwaardiger uitziet dan 13 lief glimlachende nonnen gaat het hem helemaal lukken de begrote sponsoring binnen te halen.