CursusPlanner | Osiris OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton"

Leden

De Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton" is met haar 750 leden één van de grootste en actiefste scheikundige studieverenigingen van Nederland. Deze leden volgen momenteel de opleiding Scheikunde of de track Molecular Life Sciences.

Leden van Proton betalen eenmalig € 27,50 contributie. Hiermee zijn zij lid totdat zij hun scheikundestudie aan de Universiteit Utrecht beëindigen. Inbegrepen bij dit bedrag zit 13 % korting op de Engelstalige studieboeken en maximaal 10 % korting op Nederlandstalige studieboeken. Ook kunnen eerstejaars ervoor kiezen om voor een klein prijsje en jaargebonden Protonsweater te kopen. 

Proton biedt verder aan masterstudenten, die geen bacheloropleiding Scheikunde aan de Universiteit Utrecht hebben gevolgd, de mogelijkheid lid te worden voor € 10,-. Deze leden hebben dezelfde rechten als gewone leden op het stemrecht op de ALV's na.

Als Protonleden minstens drie jaar lid zijn geweest van Proton en een diploma in de scheikunde hebben behaald, kunnen zij oud-lid van Proton worden. Oud-leden hebben dezelfde rechten als leden, behalve het stemrecht op ALV's en voorrang bij activiteiten. Proton heeft inmiddels meer dan 200 oud-leden.