CursusPlanner | Osiris Gegevens wijzigen | OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "PROTON"

Leden

De Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton" is met circa 800 leden een van de grootste en actiefste scheikundige studieverenigingen van Nederland.

Leden van Proton betalen eenmalig € 40,- contributie. Hiermee zijn zij lid totdat zij hun scheikundestudie aan de Universiteit Utrecht beëindigen. Inbegrepen bij dit bedrag zitten onder meer korting op studieboeken en onderwijs-, carrière- en gezelligheidsactiviteiten tegen een sterk verlaagde prijs. Ook kunnen eerstejaars ervoor kiezen om voor een lage prijs een jaargebonden Protonsweater te kopen.

Proton biedt verder aan masterstudenten die geen bacheloropleiding Scheikunde aan de Universiteit Utrecht hebben gevolgd de mogelijkheid lid te worden voor slechts €10,-. Deze leden hebben binnen de vereniging dezelfde rechten als gewone leden op het stemrecht tijdens Algemene Ledenvergaderingen (ALV's) na.

Als Protonleden minstens drie jaar lid zijn geweest van Proton en een diploma in de scheikunde hebben behaald, kunnen zij oud-lid van Proton worden. Oud-leden hebben dezelfde rechten als leden, op het stemrecht tijdens ALV's en voorrang bij activiteiten na. Proton heeft inmiddels bijna 350 oud-leden.


De Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging Proton telt bijna 350 oud-leden. Om de banden tussen deze oud-leden te versterken worden hun contactgegevens en informatie over hun loopbaan opgenomen in het oud-ledenhandboek. Daarnaast worden alle oud-leden twee keer per jaar uitgenodigd om samen te komen, een keer tijdens een uitje in een mooie Nederlandse stad en een keer tijdens een barbecue. 

Het oud-ledenbestand wordt beheerd door de oud-ledencommissie. Daarnaast wordt door hen ook het jaarlijkse oud-ledenuitje georganiseerd. Voor meer informatie over de commissie kun je terecht op deze pagina.

Ieder Protonlid kan na het verlaten van de studie geheel kostenloos oud-lid worden van Proton. Je kunt je opgeven door dit formulier in te vullen.

Het privacystatement is te vinden op de website onder het kopje "Bestanden".