CursusPlanner | Osiris Gegevens wijzigen | OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "PROTON"

23ste bestuur - Nucleair

Jaren: 2008 - 2009


23ste bestuur
Van links naar rechts: Sabine, Robin, Daan, Chris, Paul en Emma

Chris Evers (Voorzitter)

Als voorzitter van het 23ste bestuur is Chris een opvallende verschijning: met zijn lengte torent hij boven al zijn medebestuursleden uit en zijn onmiskenbare zuidelijke accent zal men ook niet snel vergeten.Overdag lijkt hij een rustige jongen: onvermoeibaar houdt hij zich bezig met golffuncties, Hamiltonianen, colloïden en ook voor een differentiaalvergelijking draait hij zijn hand niet om. De afgelopend tijd zijn daar agenda's, beleidsplannen en een obsessie voor chocomel bijgekomen en op een of andere manier weet hij alles zo te structureren dat hij niet alleen weet waar hij zelf mee bezig is, maar ook zijn bestuursgenootjes in de gaten houdt. 's Nachts echter transformeert deze jongen en 'netwerkt' hij onder het genot van een biertje en muziek met alle besturen en kandidaatsbesturen (en dan bij voorkeur hun vrouwelijke leden). Daarnaast danst hij er dan lustig op los en wil hij nog wel eens een gelaatsuitdrukking uit het Protoneel presenteren, tot groot vermaak van alle toeschouwers in het algemeen en onze vice-secretaris in het bijzonder. Zoals een zekere oudvice-voorzitter van Proton eens zei tegen haar vriendje: "Tja, tegen die jongen kun je eigenlijk niet op, hij is gewoon perfect."


Daan Verwijmeren (Secretaris)

Daan Verwijmeren zal het komend jaar stapels papier sorteren, aan honderden pennen likken en urenlange vergaderingen reconstrueren. Als secretaris is Daan namelijk verantwoordelijk voor Protons inkomende en uitgaande post en de notulen van allerhande vergaderingen. Daan heeft inmiddels een grote ervaring in de vaak onderschatte taak van het op volgorde zetten van letter, maar hij is niet alleen een liefhebber van het geschreven woord. Ook het spelen van toneel, het kristalliseren van moleculen en het verwijderen van stukken gezichtshuid behoren tot zijn bezigheden. Deze Brabander is te herkennen aan zijn lange blonde haren en zijn overweldigende enthousiasme. Soms is hij echter een tikkeltje te actief, maar gelukkig kan hij komend jaar al zijn energie kwijt in bestuursbezoeken, feestjes, borrels en natuurlijk het maken van notulen.


Paul Werkhoven (Penningmeester)

Wie het imposante uiterlijk van Paul Werkhoven heeft gezien en ooit de hoeveelheid voedsel die hij naar binnen werkt gedurende een maaltijd heeft aanschouwd, weet welke functie Paul in het protonbestuur bekleedt. Paul is namelijk een penningmeester in hard en nieren en zijn lange carrière als knakenpoetser van diverse commissies maakt hij dit jaar compleet door heel Protons boekhouding op zich te nemen. Paul is een matig mens en dus met weinig tevreden: geef hem Chinees, muntjes, briefjes en een pak kaarten en hij is gelukkig. Probeer hem echter vooral geen nutteloze zuivelproducten aan te smeren, want daar betaald hij niet aan mee. Maar bovenal is de 23.3 hardwerkend en betrouwbaar en is Protons bankpas in zijn handen dus meer dan veilig.


Robin Jastrzebski (Vice-voorzitter en commissaris onderwijszaken)

Robin Jastrzebski is vorig jaar zo gefascineerd geraakt door een zekere vice-voorzitter dat hij het liefst alles met haar wilde delen. Helaas kunnen ze niet tegelijktijd commissaris onderwijs zijn, maar opvolgen kunnen ze elkaar wel. Daarnaast is de man met de moeilijke achternaam een echte vergadertijger, die vorig jaar nog met alle commissies die onze vereniging rijk is mee probeerde te vergaderen. Deze spellingsnazi is de vrees van elke notulist en heeft ook als hoofdredacteur van de Chemograaph zijn verfijnde gevoel voor de Nederlandse taal doen blijken. Robin is een ware rots in de branding en dus de ideale vice-voorzitter en commissaris onderwijszaken, die de belangen van de Utrechtse scheikundestudent met hart en ziel verdedigt en hopelijk alle spel-, stijl- en grammaticafouten voor goed zal doen verdwijnen.


Emma Folkertsma (Vice-secretaris en commissaris interne contacten)

Emma Folkertsma vormt samen met Daan een duo secretarissen waar een vereniging alleen maar van kan dromen. Nu al zijn deze twee zo op elkaar ingespeeld dat hun grappen voor een niet-secretaris volkomen onbegrijpelijk zijn. Het afgelopen jaar heeft Emma in het COz-promoteam gezeten en ervoor gezorgd dat de inschrijflijsten voor lezingen en excursies binnen de korste keren waren gevuld. Als vice-secretaris en commissaris interne contacten zal Emma komend jaar al Protons activiteiten zo kundig promoten en de boekverkoop voor haar rekening te nemen. Emma is te herkennen aan haar lange blonde haren, die het vooral bij de mannelijke leden van andere besturen goed lijken te doen. Maar gelukkig vergeet ze ook haar voorzitter niet, een blik in zijn ogen zorgt steevast voor een slappe lach.


Sabine Oppedijk (Vice-penningmeester en commissaris externe contacten)

Met haar charmante glimlach, lange bruine haren en grote ogen in een bijpassende kleur ziet Sabine Oppedijk er ontzettend onschuldig uit. Wie echter ooit in haar onschuldige ogen heeft gekeken weet wel beter. Haar pupillen zijn namelijk zo betoverd dat Sabine krijgt wat ze hebben wil. Als eerstejaars won ze zo het hart van de toenmalige voorzitter en komend jaar zal ze ongetwijfeld de harten van elke chemische industrieel voor zich winnen. Als vice-penningmeester en commissaris externe contacten zal Sabine namelijk sponsorgeld, cases en excursies binnenhalen. In haar vrije tijd is Sabine pillendraaier en organiseert ze liftwedstrijden, toneelvoorstellingen, introducties en gala's. Dat ze krijgt wat ze wil is meer dan verdiend, want stiekem is Sabine vooral heel erg lief.