CursusPlanner | Osiris OER | Chemograaph

Utrechtse Scheikundige Studentenvereniging "Proton"

Borrelcommissie (Borrelcie)

Leden:

Ayla Dekker, Bill Gresnigt, Dylan van Tongeren, Errikos Kounalis, Hidde Nolten, Joy Bodde, Laurens Vedder, Marco Heijnen, Matt Peerlings, Mirte Linthorst, Mirte van der Voort, Stijn Alberts, Tess van Eeden, Thomas Rops


Belasting: Gemiddeld
Doel: Ter ontspanning
Verband: Protongericht

Borrelcie

Als je één keer in de drie weken bij café Jan Primus langsfietst of misschien zelfs wel eens naar binnen gaat om een biertje te drinken heb je een relatief grote kans om de Borrelcommissie tegen te komen. Op onze vaste plaats aan de grote tafel bespreken we alles wat onze commissie zou moeten bespreken, zoals bijvoorbeeld het organiseren van borrels en feesten, maar ook andere activiteiten (denk hierbij aan de bierproefavond, een speciaalbierborrel en bierfietsen) die over het algemeen een gezellige en vrijblijvende sfeer hebben.
Deze leuke, gezellige activiteiten waar onder het genot van een biertje, frisje of wijntje over het algemeen in ieder geval de 15 organiserende borrelaars te vinden zijn die ieder een aparte taak hebben binnen de commissie vallen goed in de smaak. Het palet aan taken is ontzettend kleurrijk, van de taken als penningmeester, ironische genoeg uitgevoerd door onze eigen Griek, tot de promopot die al onze prachtige posters in elkaar knutselt.
Bovendien hebben we voor de intracommissionaire binding ook een tweetal jaarlijks terugkerende activiteiten, waarvan één van die activiteiten ondergetekende nog aan het herstellen is. Naast de cocktailavond brengen we met een groot deel van de commissie ook nog jaarlijks een bezoek aan het zogeheten Zythos Bier Festival, waar de enorme variëteit aan speciaalbiertjes iedereen aanstaat. Hier komen over het algemeen ook de oud-borrelcieleden, om het contact met voorgaande jaren ook zeker niet te verwaarlozen!

Proost!


Met vriendelijke, organische groet,
Laurens Vedder


Jaarverslag 2014-2015

De Borrelcommissie organiseert elk jaar een groot deel van de borrels en feesten van de U.S.S. Proton. Daarnaast is er nog een aantal andere ontspannende activiteiten die zij organiseert. Samen met de UBV verzorgt ze het Proton-UBV-feest, welke traditioneel rond Pasen is. Als er een meeloopdag is, wordt deze meestal afgesloten met een borrel op de Protonkamer die de BorrelCie opzet, hier hebben er afgelopen jaar vijf van plaatsgevonden. Ook is de commissie verantwoordelijk voor de borrelkoelkast en zorgt zij samen met het bestuur dat de voorraad van het bier, de chips en de chocolade bijgevuld wordt als deze bijna op is. Op 9 oktober was het eerste Protonfeest met als thema: “Oktobaardfest” o.d.z. “Jetzt geht’s los”. Waar veel bebaarde mensen in lederhosen of dirndls rondliepen en waar het een groot feest was. Een week later was de Inschrijfsluitborrel, waar iedereen nog een laatste kans kreeg om zich in te schrijven voor commissies. Op 6 november was de Bierproefavond georganiseerd, hier werd getest wie de beste smaakpapillen heeft. Dit werd een leuke avond gevuld met tal van verschillende biertjes. Op 4 december was de Sinterklaasborrel, en zoals altijd kwamen Sinterklaas en zijn Pietenmannen langs met een presentje, pepernoten en een persoonlijk gedichtje voor de leden.Op 15 januari was het tweede Protonfeest met als thema “Stripfeest” o.d.z. “Donald Duck heeft ook geen broek aan”. Uitgedost als striphelden (of juist niet) was het een spetterend feest. Een weekje later werd de Pubcrawl georganiseerd door de eerstejaarsleden van de BorrelCie, hier werden verschillende kroegen in de stad aangedaan om zo goed de sfeer in Utrecht te proeven. Ook in februari heeft de Borrelcommissie twee activiteiten georganiseerd, op 5 februari is de hALV-Borrel georganiseerd, om gezellig samen te borrelen alvorens de ALV bij te wonen. Op 26 februari is Trivial Bier-Suit georganiseerd, waar de triviale kennis der bieren is getest. De avond voor vertrek van Proton International was er de “Uitzwaaiborrel” o.d.z. “Ok doei” om de deelnemers aan de reis een goede reis te wensen. Tijdens deze borrel werd ook het thema van de Diesweek onthuld. In mei was het alweer tijd voor het laatste Protonfeest van het jaar, deze keer werd er gefeest onder het thema “Classy vs. Trashy”. Zo werd er deze avond gefeest en gedanst tot in de vroege uurtjes. In juni was de pret nog niet op, op 4 juni heeft de BorrelCie een Beerpongtoernooi georganiseerd. Hier werd in teams van twee gestreden om Beerpongkampioen te worden. De activiteiten van de BorrelCie zijn traditioneel afgesloten met het Bierfietsen op 18 juni. In drie heats werd er op een bierfiets een rondje gereden om zo de omgeving eens door een ander soort glas te bekijken. Op 10 september heeft de BorrelCie de Verhuisborrel georganiseerd om de nieuwe PK te showen. Er waren medewerkers van het departement en studenten aanwezig.


« Archiefcommissie - CAO »